Sommardrömmar

Hej Ljugarnvänner! 

I dessa oroliga tider längtar vi alla efter en sommar i Ljugarn. I skrivande stund är osäkerheten i ljuset av covid-19 fortfarande stor.  Vi i styrelsen planerar dock för normala aktiviteter men kommer om det blir aktuellt att anpassa verksamheten efter Folkhälsomyndighetens (FHM) uppdaterade rekommendationer. Den 3 juni kommer FHM meddela eventuellt nya riktlinjer för sommaren vilket vi naturligtvis bevakar.  

Nya padelbanor. Vi är stolta och glada över att vårt padelprojekt slutförs nu i dagarna. Två fina banor står spelklara och nu återstår endast plattsättning och återställningsarbete. Vi meddelar på Facebook när banorna öppnas för spel, det kommer att ske inom ett par veckor och bokning sker via Matchi (250kr per timme för medlemmar, 350kr för icke medlemmar). Vi kommer under sommaren att erbjuda både padelskola (med anmälan på Matchi) och Ljugarn Open padel. CG Fabiansson koordinerar alla klubbens padelaktiviteter. 

Nyrenoverade tennisbanor. Under slutet av maj renoveras våra fyra tennisbanor. Det var nu drygt 10 år sedan banorna senast målades, och vi gör nu såväl underarbete som ytskikt. Banorna blir gröna i två nyanser. Det innebär att banorna är avstängda under arbetet. Exakt när det sker är väderberoende, men om de är bokningsbara i Matchi så är de öppna för spel. Jakob Svärdström projektleder renoveringen. Vi kommer även i år erbjuda tennisskola, vuxenträning och Ljugarn Open. Filip Engström planerar att även i år leda tennisskolan och vuxenträningen och sedan avsluta säsongen med att vinna Ljugarn Open :) 

Ny basketplan. Som en del i padelprojektet har basketplanen flyttats och blivit lite större. Basketskolan planeras att genomföras som tidigare år under ledning av våra basketsess Elsa Svärdström och Rakel Wahlberg. Planen nyttjas av allmänheten utan att bokas, bortsett från under basketskolan. 

Nya fotbollsmål. Ett stort tack till alla er som bidragit till våra nya fotbollsmål och ny fotbollsplan! Våra nya fotbollsmål (7-manna) finns redan uppställda på Björkvallen och de kompletterar de gamla. Eftersom tunga maskiner har behövt köra på området för padelprojektet har vi avvaktat med att så nytt gräs på fotbollsplanen. Underlaget kommer därför under denna säsong vara som tidigare (om än med nya mål), varefter vi planerar att så nytt gräs under hösten. Fotbollsskola arrangeras under ledning av Georg Ödquist, vi återkommer om när.

Sommarjobb. Vi behöver som vanligt hjälp från duktiga juniorer som tränare både i padel och tennis. Vi överväger därutöver att under juli månad bemanna klubbstugan med en banvärd 8:45 – 18:15 och där bedriva uthyrning av racketar samt försäljning av bollar, vatten och kanske glass. Arbetet skulle då ske under två pass; 8:45 - 14:00, samt 14:00 - 18:15, ersättning utgår motsvarande vad restauranger betalar. Ansökan mailas till ljugarnsif@gmail.com

Medlemskap. Vi har mycket utgifter i föreningen nu (årets investeringar överstiger 1,5mkr) så även om vi har finansiering för det vi gör, så förenklar det om ni betalar in medlemsavgiften. Det sker precis som tidigare år via matchi.se. Glöm ej ett registrera hela familjen på en gång, så blir det mindre krångel. När ni har betalat in blir det automatiskt medlemspriser för banbokning och de registrerade personerna kan anmälas till olika aktiviteter. 

Årsmöte och städdag. På grund av covid-19 har vi skjutit på årsmötet till den 5 juli, då den kombineras med städdagen. Till sittande styrelse har adjungerats ytterligare tre personer, Cecilia Grufman, Ami Åström och CG Fabiansson, vilka tillsammans med Filip Björnstjerna (kassör) och Ulf Vucetic (tillträdande ordförande) har föreslagits väljas som ny styrelse till nästa år. Vi jobbar alla tillsammans inför kommande säsong med planering av verksamheten. 

Kalendarium. Nedan finner ni datum för planerad verksamhet sommaren 2020. Anmälan sker via matchi.se om inget annat anges. En del aktiviteter finns redan att anmäla sig till och andra kommer att komma upp under juni. Kan du ändra under nyheter också på padelträningen till; Juniorer, också mellan 13-16, blev vuxna där som är fel 

V28 Måndag-torsdag (fredag reserv) 

  • Tennisskola juniorer kl 8-15. 

v29 Måndag-fredag

  • Tennisskola vuxna, samma som förra året. 4 spelare per grupp. Kl 8-12 eller kl 16-21. 

  • Padelskola juniorer:

    • kl. 9:00-12:00 Yngre Juniorer (8-12 år). Tränare CG.

    • kl. 13:00-16:00 Juniorer (13-16 år). Tränare Filip.

  • Möjlighet för vuxna att ta padellektioner under juli månad.

  • Basketskola juniorer. Anmälningarna görs via mail till ljugarnbasket@gmail.com se mer info på Facebook.

V30 Måndag-fredag

  • Ljugarn Open tennis. Anmälan läggs upp i juli.

  • Intensivkurs padel, två nivåer: nybörjare eller fortsättning. 

  • Tennisfesten planeras som avslutning på lördagen.

V31  Måndag-onsdag

  • Ljugarn Open padel; tre dagar med poolspel, garanterar minst två matcher. Dam och herrklass. 

Bästa hälsningar  

Lotta, Madeleine, Cecilia, Ami, Göran, Filip, Ulf och CG

Föregående
Föregående

Padelpremiär!

Nästa
Nästa

Padel i sikte