Torsdagskrönikan och matchtips inför finaldagen

God kväll,

I morgon är den stora finaldagen och matchtiderna har precis ändrats på nätet. Skälet för detta är dels att vi har lite krockar, eftersom några har spelat så bra att de ska spela flera finaler. Men vi har också en ”duggregnsprognos” på tidiga eftermiddagen imorgon (vad nu det betyder på vår kära ljusbelysta udde?).

Vi börjar därför redan kl. 09:00, med final i mixed och ganska snart därefter – kl. 10:30 – river vi av finalerna i Damdubbel, Herr Singel B, samt Generation Dubbel.

Om det vill sig väl kan vi då spela kvarvarande fyra finaler kl. 15:00, efter duggregnet, men blir det ett längre regnavbrott skjuter vi på starten i dessa tills det är spelbart. 15:00 planeras alltså finaler i Dam Singel A, Herr Singel A, Herr Dubbel A, samt Herr Dubbel B.

Efter de sista finalerna följer prisutdelning på plats och då kan man med fördel också köpa en burgare från Lilla Trägårn som tillagas på plats. Det är bra att ta med en filt att sitta på och kanske någon lämplig kyld dryck (om ni vill dricka något annat än vad som serveras i kiosken). Vid 21 följer partaj på Våffelmagasinet med DJ Kricke.

Så nu vet ni vad som gäller med avseende på tider och ni som inte spelar får hemskt gärna bidra till stämningen genom att komma och heja på finalisterna.

Hur kommer det då att gå imorgon? Så här dagen innan finalerna får Lindemann stå tillbaka i sin längtan efter nya personangrepp på alla förutom honom själv och hans örsnibbsstukade son, för en preview av morgondagens matcher!

Mixed 09:00

Schröders vs. Högsets. Jonas och Victoria är ganska jämnstarka och därför svåra att spela mot. Efter att Victoria har spelat sig fram till final även i Singel A och har en rad matcher under bältet, sitter slagen där de ska. Jonas föll dock redan i andra omgång i B-singeln och har inte visat samma obarmhärtiga form. Victoria har också en singel att tänka på och fått tre matcher i benen idag. För Mulle och Elsa är det lite av en dagsformsfråga. Kan Mulle överhuvudtaget se klockan 09:00? Har Elsa ens vaknat? Kan Mulle sätta sina platta stingers talar mycket för Schröders, min magkänsla är att slagen sitter och att Schröders tar den första pokalen.

Damdubbel 10:30

Elsa Ödqvist/Märta Vucetic vs. Cissi Grufman/Sussi Vucetic. Här ska man veta att Elsa och Märta har spelat ihop i åtta år och varje år har de sagt att ”det här är vårt år”. De är starka mentalt på banan och håller ett bra pepp uppe. Elsa har turneringens bästa backhand men också en forehand under press ser ut som något Lille Skutt skulle knuffa iväg. Märta är stabil men liksom Elsa fastnar hon gärna i en crossduell och måste ta sig fram till nät. Cissi spelar annars mest padel nuförtiden och är ruskigt stabil vid nät, framförallt overhead, medan Sussi har ett stabilt grundspel överlag. Men hur kommer mamma/dotter-dynamiken spela in? Kommer Sussi att tänka på husfriden eller i alla fall ha den i bakhuvudet? Tävlingsledningen tror ändå på Sussi och Cissi, som spelar mer dynamiskt som dubbelpar och som också har rutinen och en lång rad segrar bakom sig.

Generation Dubbel A 10:30

Arvid/Ulf Vucetic vs Sam/Mulle Schröder. Detta är en riktigt favorit i repris då dessa par har mötts i ett antal finaler eller semifinaler och över tid vunnit ungefär lika många gånger var. Senast de var i final var 2020 då Vucetics vann 7-5, 7-6 och givet att Arvid har spelat så bra i dubbel att han tagit sig till A-final där, lutar sig Tävlingsledningen på Arvids förmåga och tippar seger för Vucetics.

Herr Singel B 10:30

Simon Bertman tar sig här an Christer Alquist. Simon visade styrka i semifinalen genom att inte falla ned i den Jomperiska fällan, utan pumpade i stället på i sitt eget tempo. Det krävs en viss nivå för att besegra Jomperiet, det vet vi sedan gammalt. Den nivån ligger för närvarande på semifinal i B-klassen. Christer slog Robert Karlsson och tidigare i trädet tredjeseedade Wille Edman. Tävlingsledningen håller dock Simon som favorit. Runner-up 2021. Vinnare 2022?

Dam Singel A 15:00

Victoria Högset har sett ruggigt stark ut, även då hon satts på prov mot såväl Julia Kauppi Ahlström som Josefin Jarlheden. Elsa Ödquist som står på andra sidan nät måste våga gå på med sin forehand ordentligt för att hålla tryck på Victoria. Kan hon göra det kan hon med en stark serve hota Victoria, men hon slår ur underläge mot titelhållaren. Tävlingsledningen tror på en jämn match där Victoria drar längsta strået.

Herr Singel A 15:00

Filip Engström möter precis som ifjol Jonas Widengren. De båda finalisterna visade sig vara ett nummer för stora för de unga talangerna von Pongracz i semifinalerna. Filip spelar en klart mer offensiv tennis och har fler slag i bagen. Jonas har otroliga fötter och kommer att slita till sista poäng, med ett pannben som få. När de möttes i final häromåret bombade Filip till sig 6-0 snabbt. Men i takt med att bollarna började bli trötta och Filip gick ner i fokus, tog sig Jonas in i matchen och andra set blev tight, dock gick även det till Filip 6-4. Tävlingsledningen håller Filip som favorit, men hoppas på ett lång match, som kommer bli mer spännande ju längre den blir!

Herr Dubbel A 15:00

Bröderna Axel och Willam von Pongracz slog ut Karlsson/Vucetic i semi 6-3, 6-3 och spelar en pangpangtennis som inte ställer så många frågor. På andra sidan nät står Jonas Tydén och Arvid Vucetic som vann mot Fantomen och Guran i semifinal, även de med 6-3, 6-3. Här har vi på ena sidan en tränare med sin före detta adept, som ganska tidigt var duktigare i dubbel än i singel. Och på andra sidan nät två aktiva tävlingskillar som båda just spelat semifinal i Ljugarn Open i A-singel. Vi har helt klart det yngsta Dubbel A-finalparet någonsin i Ljugarn Open. Två starkare singelspelar mot ett klokare dubbelpar? Tävlingsledningen tippar ändå på von Pongracz som gärna vill ha med sig en segerpokal hem till Uppsala.

Herr Dubbel B 15.00

Här ställs Sam Schröder och Lukas Lindemann mot Mattias och Sebastian Harring. Denna match kommer spelas på bana 4 då vi förväntar oss ett jäkla liv helt enkelt. Tips från pappa Lindemann till sonen Lukas kommer hagla tätt och höras från Vitvär ner till hamnen. Sam är en skolad tennisspelare, Lukas mer av en bolltalang i lustig hatt. Harrings är hårda idrottsmän, men frågan är om det kommer räcka? Tävlingsledningen tippar att Lindemann/Schröder får mer sig en pokal hem.

I tillägg till ovan rodde Sofie och Christer Dahl idag hem Generation B genom att besegra Elliot och Martin Sterner, samtidigt som Julia Kaupp Ahlquist besegrade Maria Fredriksson i Dam Singel B. Tidigare har John Andrén säkrat segern i Old Boys före Magnus Ture Petermann.

Lycka till imorgon önskar vi alla duktiga finalister.

Vi ses imorgon för en heldag på Björkvallen!

Tävlingsledningen

Föregående
Föregående

Tack för i år!

Nästa
Nästa

Onsdagskrönikan